Fadderbarn i Kambodja

Arbetet du stödjer

Som projektfadder är du med och förändrar världen. Du stödjer utvalda projekt inom utbildning, hälsa och försörjning för utsatta barn världen över. Det kan vara att bygga en skola, gräva en brunn eller starta en hälsoklinik. Vad det än är kan du vara säker på att det kommer ske med barnen i fokus och utifrån deras behov.

Vi vet av erfarenhet att förhållandevis enkla insatser kan förändra barns liv. Under Vanliga frågor hittar du svar på vanliga frågor om projektfadderskapet.

Tack för att du är med och förändrar världen!



Våra projekt:

Ny skola i Mopti Mali

Ny skola i krigsdrabbade Mopti

I konfliktdrabbade Mopti i Mali är det många barn som inte har tillgång till en bra och trygg utbildning. Nu bygger vi, med stöd av bland annat våra projektfaddrar, en ny skola åt barnen i Mopti. 150 barn får möjlighet till en bättre utbildning och en känsla av ett normalt liv.

Läs mer »
Kambodja_201702_Personalresa_CL_098

Bättre rustad befolkning

Kambodja är sårbart för klimatförändringar och drabbas ofta av starka vindar och översvämningar. Vi arbetar för att både barn och vuxna ska bli bättre rustade inför naturkatastrofer. Ett sätt är genom dramatisering där hela samhället engageras och spelar med.

Läs mer »
Indien_skolpojke

Lärocenter skapar helt nya möjligheter

Alla barn har rätt att gå i skolan. I indiska Rajasthan lever många barn ett liv i fattigdom utan den möjligheten. Skolorna ligger ofta i de större byarna och avståndet hindrar barnen från att kunna ta sig till dit. Nu arbetar vi för att de här barnen ska få chans till utbildning.

Läs mer »
Klimatprojekt i Etiopien finansierat av Musikhjälpen och Barnfondens projektfaddrar.

Etiopien blir mer klimatsäkert

Etiopien drabbas ofta hårt av vädrets makter och de som generellt drabbas hårdast av naturkatastrofer är små barn och kvinnor. Barnfonden arbetar därför aktivt för att stärka motståndskraften i landet.

Läs mer »
Kvinnokooperativet kallar sig Mougnou, som på det lokala språket bambara betyder tålamod. 
“Utan tålamod kan man inte åstadkomma någonting”, förklarar Sitan Traore som leder kooperativet.

Specialmjöl stoppar undernäring

Många barn i Mali lider av undernäring. Med hjälp av ett specialmjöl, som tillverkas av en lokal kvinnogrupp, återhämtar sig tusentals små barn från undernäring.

Läs mer »
Barn dricker rent vatten

Elektricitet renar vattnet

Diarré, kolera, dysenteri och mask i magen orsakas av brist på rent vatten. Varje år skördar dessa sjukdomar tusentals liv i Ugandas huvudstad Kampala. Det är liv som enkelt kunde ha räddats, om det bara funnits tillgång till rent vatten. Ett växande problem som vi arbetar aktivt för att åtgärda.

Läs mer »
Pojke i skolbänken

Barn med funktionsnedsättning har också rätt att gå i skolan

Bara 2,5 procent av alla barn i Etiopien med funktionsnedsättning går i skolan. De flesta barn med särskilda behov göms bort och döms till ett liv i fattigdom. Vi arbetar för att förändra attityder och anpassa undervisningen för de här utsatta barnen.

Läs mer »
burkina

Burkinska barn som inte finns - nu ska deras existens säkras

Alla barn har rätt att finnas – och rätt till ett bevis på sin existens. Trots det saknar många barn just det beviset, en födelseattest. Problemet är särskilt stort i bland annat Burkina Faso vilket gör burkinska barn särskilt utsatta i samhället. Men i sju av landets kommuner ska Barnfonden se till att läget förbättras.

Läs mer »
Etiopien_20151125_FSMH_0660_BurkaHealthClinic_SafeMotherhood

Så förbättras den etiopiska mödravården

I Etiopien är antalet kvinnor som dör i samband med sin graviditet bland de högsta i världen. Dessutom lider ett stort antal kvinnor av livslånga men till följd av komplikationer vid graviditet eller förlossning. Det vill Barnfonden ändra på.

Läs mer »
Abigiya i Etiopien

Stoppa könsstympning!

Farligt, förnedrande och fullständigt onödigt. 200 miljoner flickor och kvinnor i världen är könsstympade. Ingreppet är farligt och kan leda till ett livslångt lidande. Attityder tar tid att förändra men vi ser att det går.

Läs mer »
2016_bolivia

Konflikthantering utan våld

På Barnfonden arbetar vi för att förändra våldsamma attityder och beteenden hos föräldrar, lärare och elever, genom att arbeta med konfliktlösning och kommunikation. Med sport och spel hoppas vi kunna nå fram till barnen och därigenom skapa ett kreativt forum för diskussion och reflektion.

Läs mer »

Anmäl dig här:

Jag vill bli
Speciella önskemål
Mina personuppgifter

Vill du bli fadder till mer än ett barn eller ha hjälp med din anmälan? Kontakta Barnfonden på 040- 12 18 85 eller mejla info@barnfonden.se

Barnfonden behandlar dina personuppgifter enligt personuppgiftslagen. Läs om PuL.