Bli fadder genom Barnfonden och ge barn en bättre framtid

Som fadder genom Barnfonden ger du utsatta barn en bättre framtid

Barn är framtiden!

Ditt bidrag avgör hur den blir. Som fadder är du med och skapar verklig långsiktig förändring för utsatta barn runt om i världen.

Bli fadder till ett barn

Från 250 kr/mån

Du följer ditt fadderbarn som får chans att gå i skolan – samtidigt som du stödjer hela området. Du får foto på din pojke eller flicka, kan brevväxla och t.o.m hälsa på. Ditt bidrag gör att barn i byn får lära sig läsa och skriva, gå på hälsokontroller, dricka rent vatten och att deras föräldrar får möjlighet att försörja sig. Du ser hur pengarna når fram och gör verklig nytta – både för ditt fadderbarn, familjen och för de andra barnen i området.

Bli Projektfadder

Från 100 kr/mån

Som projektfadder stödjer du våra aktuella projekt för utsatta barn på olika platser runt om i världen. Du ser hur ditt engagemang gör verklig skillnad för utsatta flickor och pojkar. Barn som äntligen får en skola att gå till. Barn som får födelsebevis som gör att de finns på riktigt och blir fullvärdiga medborgare. Barn som tillsammans med vuxna förändrar attityder till könsstympning och barnäktenskap.


Lena Endre är fadder i Barnfonden

Jag är fadder – bli fadder du också!

Att vara fadder i Barnfonden är stort. Jag har själv varit det i många år och vet vilken glädje det är att kunna hjälpa ett barn – och att samtidigt stödja ett helt samhälle. Jag tror på Barnfondens grundtanke – för att kunna hjälpa ett barn till ett bättre liv måste hela samhället kring barnet förändras.

Hälsningar, Lena Endre

Läs mer »

Vanliga frågor och svar om Barnfondens fadderskap

Så funkar det

Hur är det att vara fadder?
Hur längre än man fadder?
Vad innebär det att vara projektfadder?
Hur jobbar Barnfonden?

Här hittar du svaren på alla dina frågor!

Läs mer »
Sarah från Uganda har en svensk fadder och drömmar om framtiden

Ett fadderbarn berättar

Vi träffar Sarah som har en svensk fadder sedan många år. Hon bor på landsbygden i Uganda under fattiga förhållanden. Men Sarah går i skolan och har fina betyg. Hon drömmer precis som många svenska tjejer om ett bra jobb i framtiden.

Läs mer »

Anmäl dig här:

Jag vill bli
Speciella önskemål
Mina personuppgifter

Vill du bli fadder till mer än ett barn eller ha hjälp med din anmälan? Kontakta Barnfonden på 040- 12 18 85 eller mejla info@barnfonden.se

Barnfonden behandlar dina personuppgifter enligt personuppgiftslagen. Läs om PuL.