Världens Barn firar 20 år

I år fyller Världens Barn 20 år och runt om i Sverige engagerar sig tusentals människor för att samla in till barnprojekt över hela världen.

Vi på Barnfonden är stolta över att vara en del av Världens Barn som är ett samarbetet samarbete mellan Radiohjälpen, SVT, Sveriges Radio P4 och 14 hjälporganisationer. Och det är verkligen unikt att så många organisationer går ihop och kämpar för en sak.

SVBD

Skramla för Världens Barn

Alla kan vara med och samla in – och det finns många olika sätt att göra det på! Du kan skramla med bössa eller starta en digital insamling eller ett event. Alla kan vara med och engagera sig i Sveriges största insamling: varldensbarn.se/skramla

Pengarna går till att stödja mer än hundra projekt runt om i världen. De barn som har det allra tuffast ges möjlighet till skolgång och tryggare tillvaro i livet. För barn som många gånger är mer eller mindre chanslösa förändras livet.

Konflikthantering utan våld i Bolivia

Genom förra årets insamling har vi fått stöd till vårt profilprojekt i Bolivia där vi arbetar med att förbygga våld. I staden Oruro i på den bolivianska högplatån arbetar vi med förändra våldsamma attityder och beteenden hos föräldrar, lärare och elever, genom att arbeta med konfliktlösning och kommunikation. Genom sport och spel hoppas vi kunna nå fram till barnen och därigenom skapa ett kreativt forum för diskussion och reflektion.

Bolivia_2011

Läs mer: Barnfondens profilprojekt i Bolivia

Födelsebevis till burkinska barn

Barn som saknar födelsebevis finns inte i juridisk mening. Det betyder bland annat att de inte kan kräva sin rätt till sjukvård eller få ut bevis på sin skolexamen. Barn som inte kan bevisa sin ålder har också svårt att skydda sig mot barnarbete och barnäktenskap.

I Burkina Faso saknar många barn födelsebevis och genom ett Radiohjälpen-finansierat projekt har Barnfonden arbetat för att förbättra situationen för barnen i flera kommuner. Här besöker vi en förskola i ett av områdena vi arbetar för att fler barn ska få chans till en bättre framtid.

Missa inte!

Fredagen den 6 oktober 2017 kan du följa den direktsända TV-galan på SVT kl. 20–22.

0 Kommentarer

Inga kommentarer än...

Anmäl dig här:

Jag vill bli
Speciella önskemål
Mina personuppgifter

Vill du bli fadder till mer än ett barn eller ha hjälp med din anmälan? Kontakta Barnfonden på 040- 12 18 85 eller mejla info@barnfonden.se

Barnfonden behandlar dina personuppgifter enligt personuppgiftslagen. Läs om PuL.